Traumastem FAM Strata

Leírás

Jellemzők:

A Traumastem FAM Strata egy steril, felszívódó vérzéscsillapító, amely oxidált cellulózból áll, nem szőtt textília formájában (FAM = fibrilláris fejlett anyag). Az MD egyenértékű kémiai neve anhidroglükóz és anhidroglükuronsav kémiai oxidációval előállított kopolimere. A termék nem tartalmaz más hatóanyagot. Ionizáló sugárzással sterilizálják.

Rendeltetésszerű felhasználás/indikáció:

A készítményt a kapilláris, vénás, kis artériás vérzés megállítására, valamint a korai posztoperatív vérzés megelőzésére használják. Használható a diffúz vérzés megállításának minden területén a reszekciós felületekről, például parenchymás szervekből, izmokból vagy definált testüregekből származó vérzés megállítására. Széles alkalmazási területe lehetővé teszi a klasszikus, a robotsebészeti és az endoszkópos (pl. laparoszkópos) kezeléseknél történő felhasználást.

Hatásmechanizmus:

Az oxidált természetes cellulóz (pamut) nagy abszorpciós kapacitása és nagy specifikus felülete jelentősen hozzájárul a vérzéscsillapítás folyamatához. A vérrel való érintkezést követően az oxidált cellulóz ragasztó géllé alakul át, amely megvédi a vérlemezkéket a sebből való kimosódástól, így gyorsabban elállítja a vérzést. A termék minimalizálja a perioperatív és korai posztoperatív vérveszteséget és szövődményeket, jelentős antimikrobiális effektussal rendelkezik, hozzájárul a biokémiai folyamatok felgyorsításához, és támogatja a gyógyulási folyamatot.

Alkalmazás:

A termék alkalmazható az általános és emésztőszervi sebészetben, a plasztikai sebészetben, az ér- és mellkassebészetben, az idegsebészetben, az ortopédiában, a nőgyógyászatban, az

urológiában, a sztomatológiában és más rokon sebészeti beavatkozásoknál, pl. máj, tüdő vagy más parenchymatikus szervek műtétje, epehólyagműtét, tumorrezekciók, szervrészletek eltávolítása, haemorrhoidectomia, érgraft beültetés, biopszia, gyomorrezekciók stb. során. Alkalmazása úgy lehetséges, hogy egyszerűen a szükséges területre helyezzük enyhe nyomással vagy varrással, illetve tamponként használva.

Csomagolás:

Minden darabot egy elsődleges és egy másodlagos tasakba csomagolnak. Egy papírdoboz 10 darabot tartalmaz. A dobozok kartonba csomagolhatók. Egy kartondoboz 12 dobozt tartalmaz.

Antimikrobiális hatás:

A termék hatékony a következő mikroorganizmusok ellen:

-Pseudomonas aeruginosa
-Staphylococcus aureus (MRSA) ellen.
-Staphylococcus epidermidis (MRSE)
-Escherichia coli
-Proteus vulgaris
-Enterococcus faecalis (VRE)
- Bacteroides Fragilis
- Clostridium perfrigens
- Klebsiella pneumoniae
- Candida albicans
- Aspergillius niger

09011 Traumastem FAM Strata 2,5 x 5 cm 10
09012 Traumastem FAM Strata 5 x 10 cm 10
09013 Traumastem FAM Strata 10 x 10 cm 10

A gyártó weboldala: www.traumastem.eu